gezellige zaken

Wandeling 10 oktober

omgeving Vaesrade(Limburgs Voasje) Thull en Kathagen

Om 13.15u verzamelden zich 20 wandelaars bij de Hateboer om te carpoolen naar  Vaesrade. Het beginpunt was niet voor iedereen goed te vinden zodat we met een groep alvast vooruit liepen het bos in bij Thull.

Na een klimmetje kregen  we een fraai uitzicht over Vaesrade

en doordat de zon was gaan schijnen was het fijn wandelen in de herfstkleuren.

Vanuit het bos liepen we door het veld langs de Alfabrouwerij en een stukje Mulderplas. Hier werd vertelt dat die plas ooit een slikvijver van de voormalige Staatsmijnen Emma en Hendrik was geweest. Jarenlang was dit gebied zwaar verontreinigd door afvalwater te dumpen van de kolenwasserij.

Dit slib(slik) bezonk in de vijvers. Vanaf 1989 is dit gebied omgevormd tot een fraai natuurgebied met een visvijver.

In de Muldermolen was een hoek voor ons vrijgemaakt waar we volgens de richtlijnen konden zitten en genieten van een drankje en een groot stuk vlaai.

Daarna vervolgden we onze tocht over een nieuwe brug over de Geleenbeek

en voordat we het voormalige Mijnspoorpad opgingen bezochten we een educatieve plek met vragen (en antwoorden) en een verhaal over de mijnen Langs de Geleenbeek liepen we terug naar Vaesrade.

Iedereen had genoten van deze tocht, hopelijk kunnen we dit volgend jaar vaker doen….    

Toos van der Vring ( met foto’s van Leo Olislager)

************************************************************************************************************************************************

20 september 2020 Etentje bij de Biesenhof in Geleen

Nadat we elkaar een lange tijd niet hebben kunnen zien door de vervelende toestanden rond Corona konden we op de 20ste september gelukkig bij de Biesenhof in Geleen met een groot aantal weer op een veilige manier samen genieten van een heerlijk samenzijn met fijn eten en een lekker drankje. Door een keuzemenu konden we zelf kiezen wat we graag wilden eten en het was lekker en goed verzorgd .

heerlijk voorgerecht
hoofdgerecht voor sommige

Iedereen kreeg ook nog een handgemaakt beschermengeltje mee naar huis als kleine attentie.(gemaakt door de voorzitter ) Hopelijk brengt hij of zij wat geluk in de komende tijd. Natuurlijk krijgen de mensen die niet aanwezig waren een engeltje in post dus let op de brievenbus.

Het bestuur hoopt dat de bijeenkomst voor iedereen een mooie avond was en dat we samen nog veel van deze gezellige en mooie dagen, middagen of avonden samen mogen meemaken in goede gezondheid.