gezellige zaken

BIJDRAGE VAN CARMEN

Ik heb onlangs Marie-Anne en Peter Houthuizen in hun nieuwe huis bezocht. Marie-Anne en Peter zijn lid geweest van onze vereniging, totdat ze vorig jaar naar Weert verhuisden. Deze verhuizing was ingegeven door het verlangen dichter bij hun kinderen en kleinkinderen te wonen in een huis aangepast aan de oude dag. Het blijkt een goede beslissing te zijn geweest, want alhoewel ze hun vrienden en hun sportactiviteiten missen, zien ze hun kinderen en kleinkinderen bijna dagelijks. Dit brengt ze veel levensvreugd.

De dag dat ik ze heb bezocht was een gure, winderige en natte dag, waardoor de plannen om Weert in te trekken om een lekker versgebakken visje bij de visboer te kopen ons niet aantrekkelijk leek. Dus zijn we thuis gebleven en degenen die de Houthuizens kennen, weten dat ze zelden om gespreksstof verlegen zitten. 

Marie-Anne en Peter denken met veel plezier terug aan hun tijd bij onze vereniging. We hebben veel herinneringen opgehaald. Beiden waren fanatieke sporters op de dinsdagavond. Peter die altijd zijn eigen interpretatie gaf aan de regels en wel vaker een hoekje afsneed als dat hem de winnende hand bracht. Maar zijn vrouw kende al zijn streken en wist bij het handballen goed te anticiperen op zijn spel. De vrouwenploeg op de dinsdagavond heeft veel te danken aan de uitmuntende vangcapaciteiten van Marie-Anne en we hebben seizoenen gehad dat de mannen moesten erkennen dat de winnaars aan de overkant van het net stonden. Bij het zwemmen op donderdagavond is de opzet anders dan bij het sporten en doen we alleen individuele conditie oefeningen. Maar ook hier wisten Marie-Anne, Toos, José en ik toch een competitief element in te brengen door om de oranje buuskes (voor José paars rose) te vechten, waarschijnlijk tot ergernis van de andere zwemmers, maar wat een kinderlijk plezier hadden wij.

Na een lekkere maaltijd en een fijne dag, moest ik mij snel op weg begeven om voor de avondklok thuis te zijn. Wat was het fijn om weer onder vrienden te zijn. 

********************************************************************************************************

Wandeling 10 oktober

omgeving Vaesrade(Limburgs Voasje) Thull en Kathagen

Om 13.15u verzamelden zich 20 wandelaars bij de Hateboer om te carpoolen naar  Vaesrade. Het beginpunt was niet voor iedereen goed te vinden zodat we met een groep alvast vooruit liepen het bos in bij Thull.

Na een klimmetje kregen  we een fraai uitzicht over Vaesrade

en doordat de zon was gaan schijnen was het fijn wandelen in de herfstkleuren.

Vanuit het bos liepen we door het veld langs de Alfabrouwerij en een stukje Mulderplas. Hier werd vertelt dat die plas ooit een slikvijver van de voormalige Staatsmijnen Emma en Hendrik was geweest. Jarenlang was dit gebied zwaar verontreinigd door afvalwater te dumpen van de kolenwasserij.

Dit slib(slik) bezonk in de vijvers. Vanaf 1989 is dit gebied omgevormd tot een fraai natuurgebied met een visvijver.

In de Muldermolen was een hoek voor ons vrijgemaakt waar we volgens de richtlijnen konden zitten en genieten van een drankje en een groot stuk vlaai.

Daarna vervolgden we onze tocht over een nieuwe brug over de Geleenbeek

en voordat we het voormalige Mijnspoorpad opgingen bezochten we een educatieve plek met vragen (en antwoorden) en een verhaal over de mijnen Langs de Geleenbeek liepen we terug naar Vaesrade.

Iedereen had genoten van deze tocht, hopelijk kunnen we dit volgend jaar vaker doen….    

Toos van der Vring ( met foto’s van Leo Olislager)

************************************************************************************************************************************************

20 september 2020 Etentje bij de Biesenhof in Geleen

Nadat we elkaar een lange tijd niet hebben kunnen zien door de vervelende toestanden rond Corona konden we op de 20ste september gelukkig bij de Biesenhof in Geleen met een groot aantal weer op een veilige manier samen genieten van een heerlijk samenzijn met fijn eten en een lekker drankje. Door een keuzemenu konden we zelf kiezen wat we graag wilden eten en het was lekker en goed verzorgd .

heerlijk voorgerecht
hoofdgerecht voor sommige

Iedereen kreeg ook nog een handgemaakt beschermengeltje mee naar huis als kleine attentie.(gemaakt door de voorzitter ) Hopelijk brengt hij of zij wat geluk in de komende tijd. Natuurlijk krijgen de mensen die niet aanwezig waren een engeltje in post dus let op de brievenbus.

Het bestuur hoopt dat de bijeenkomst voor iedereen een mooie avond was en dat we samen nog veel van deze gezellige en mooie dagen, middagen of avonden samen mogen meemaken in goede gezondheid.